Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Favoriet voor op de barbecue: brochette van witte pens, appel en spek

vr 5 jun. - 6:50

Witte pens én spek op één saté? Ons loopt het water al in de mond!

Dit heb je nodig

  • 3 el olie (zonnebloem, mais…)
  • verse rozemarijn
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 2 witte pensen
  • 8 plakjes gerookt spek
  • 1 zoete appel

Aan de slag

  1. Meng drie lepels olie met fijngesneden rozemarijn, een paar druppels citroensap en de zeste van de citroen. Kruid met peper en zout.
  2. Haal het velletje van de witte pens en snijd de worst in gelijke plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Snijd de plakjes spek in drie stukken.
  3. Schil de appel en snij in blokjes (of steek rondjes uit) van dezelfde dikte als de worst. Snijd ze niet te groot.
  4. Steek de drie ingrediënten op een stokje en leg ze op een groot bord. Overgiet met de marinade en laat even in de koelkast staan.
  5. Bak de brochettes krokant op de barbecue of in een grillpan.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet