Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Ga met Radio 2 naar Michael Flatley’s Lord Of The Dance!

ma 19 sep. - 12:00

In november komt de wereldberoemde Ierse dansshow eindelijk terug naar ons land! Het gezelschap viert hun 25 jarig bestaan vieren met een door Michael Flatley spectaculair gechoreografeerde show en houdt halt in Capitole Gent, Lotto Arena Antwerpen,  het Trixxo Theater in Hasselt en Paleis 12 Brussel.
dansen
© Lord of the Dance

Sinds de première in Dublin in 1996 was Lord Of The Dance van Michael Flatley te zien in meer dan 1.000 zalen wereldwijd, en woonden meer dan 60 miljoen mensen in 60 verschillende landen op alle continenten de voorstelling bij. Dit maakt de dansproductie tot een van de meest succesvolle ter wereld. 

Stapje verder

De show gaat naar aanleiding van het 25-jarig bestaan in 2022 nog een stap verder. De fans kunnen zich verwachten aan nieuwe ensceneringen, kostuums en choreografieën, en de allernieuwste technologie voor speciale lichteffecten.

Michael Flatley zegt hierover: “Ik kijk er enorm naar uit de oorspronkelijke Lord of the Dance weer naar theaterzalen in Europa te brengen in 2022.  Ik heb het gevoel dat dit de belangrijkste tournee is in ons 25-jarige bestaan! Het weer openstellen van de artistieke wereld is essentieel. Ik hoop dat de tournee kan helpen om iedereen op te vrolijken en weer te doen lachen...”

Unieke combinatie

Lord of the Dance maakte indruk op toeschouwers over de hele wereld met een unieke combinatie van krachtige Ierse dans, originele muziek, boeiende verhaallijnen en sensualiteit. Het populaire dansspektakel overstijgt cultuur en taal, en raakt de ziel met verbluffende luchtsprongen, ongeëvenaard precisiewerk en geavanceerde theatereffecten.
 
Het spektakel heeft zijn succes grotendeels te danken aan het feit dat het iedereen aanspreekt, zonder onderscheid in leeftijd, gender en culturele diversiteit. Door deze tijdloze en universele uitstraling is Lord of the Dance een modern wereldwonder, een mythe en een levende legende geworden.
 
Tijdens het spektakel zijn 40 van de beste jonge dansers te zien, geregisseerd door Michael Flatley en met nieuwe muziek van componist Gerard Fahy. Deze recentste show combineert traditionele hoogtepunten met opwindende nieuwe muziek en dans.

Speel mee en win een duoticket voor één van de optredens van Lord of the Dance

Geef antwoord op onze vraag en misschien win jij wel twee tickets voor een optreden van de Ierse dansgroep.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet