Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Geen IJssculpturenfestival en ijspiste meer in Brugge

do 13 jun. - 5:28

In Brugge komen er volgende winter geen ijssculpturenfestival en geen ijspiste meer op de Markt. De stad vindt die attracties niet langer verantwoord door de klimaatopwarming. Maar voor de organisator van het festival is dat een ijskoude douche. "Het IJssculpturenfestival is helemaal niet zo schadelijk voor het milieu", zegt hij. Er komt wel een kunstijspiste aan het Minnewater.
Brugge, Ijssculpturenfestival, ijspiste
© Foto: Radio 2

Volgens organisator Alexander Deman verbruikt het ijssculpturenfestival niet meer energie dan een restaurant of supermarkt. "Het is niet zo schadelijk voor het milieu", zegt hij. "Het IJssculpturenfestival in Brugge was het meest bezochte evenement van het land, met 150.000 à 200.000 bezoekers. Voor deze winter hadden we ook een fantastisch thema. Het was de première van Frozen 2, de film die eind november wereldwijd uitkomt. Het is doodjammer."

Het IJssculpturenfestival in Brugge was het lands meest bezochte evenement, met 150.000 à 200.000 bezoekers. Dit is doodjammer.

— Organisator IJssculpturenfestival Alexander Deman
Brugge, Ijssculpturenfestival, ijspiste

Brugge, Ijssculpturenfestival, ijspiste

Je zal in Brugge wel nog kunnen schaatsen komende winter. Er komt een kunstijspiste aan het Minnewater. De stad zal trouwens voor alle winteractiviteiten nagaan of ze niet te schadelijk zijn voor het klimaat. "Dat gaan we doen met een winterkompas, een soort van puntensysteem", zegt burgemeester Dirk De fauw. "Activiteiten die veel energie opslorpen, krijgen heel weinig punten. We gaan echt op zoek naar vernieuwende, duurzame activiteiten."

Via dat winterkompas bekijken we of activiteiten in onze stad niet te veel energie opslorpen.

— Burgemeester van Brugge Dirk De fauw

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet