Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

björn soenens gaat door

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Geen internet of smartphone? Zo vraag je je Covid Safe Ticket op papier aan

do 18 nov. - 5:23

Sinds 1 november moet je op meer plaatsen je Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Je kan dit digitaal aanvragen via je smartphone. Maar wat als je de digitale skills niet hebt? De Inspecteur vat samen hoe je een papieren Covid Safe Ticket kan aanvragen.
© Covidsafe.be

Op café of naar de fitness? Dan moet je sinds 1 november je Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Daarmee toon je aan dat je gevaccineerd bent, een negatieve coronatest hebt afgelegd of een recente besmetting met corona hebt gehad. Heeft iemand geen internet, dan kan die het Covid Safe Ticket op deze manieren op papier verkrijgen. 

Online aanvragen voor iemand anders

Je kan het Covid Safe Ticket online aanvragen. Alle info daarover vind je hier. Je kan je eigen Covid Safe Ticket online aanvragen, maar je kan dat ook doen voor je (groot-)ouders of buren die niet de juiste digitale skills hebben. Zij moeten jou dan wel hun identiteitskaart met pincode geven. Houden ze die pincode liever geheim? Dan kunnen ze hun pincode uiteraard ook zelf intikken, terwijl ze bij jou aan de computer zitten. Je kan hun Covid Safe Ticket op die manier uitprinten. 

Telefonisch

Je kan het Covid Safe Ticket via de post ontvangen. Dan heb je geen smartphone nodig of internet om het CST te kunnen tonen.

Je contacteert hiervoor de telefonische helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd:

  • Vlaanderen078 78 78 50 
  • Brussel: 02 214 19 19 
  • Franse Gemeenschap (Wallonië): 071 31 34 93 

Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week.

In het gemeente- of stadhuis

Verschillende steden en gemeenten kiezen er ook voor om hun inwoners te helpen bij het aanvragen van het Covid Safe Ticket. Zo laat onder meer Stad Wervik weten dat wie er niet in slaagt om zelf een Covid Safe Ticket te bekomen, er eentje kan laten afdrukken bij het onthaal van het stadhuis. Inwoners moeten dan wel hun identiteitskaart en pincode meebrengen.

Ook andere steden en gemeenten zoals Mol, Aarschot, Staden, Zandhoven, Sint-Genesius-Rode en Zele helpen inwoners bij het aanvragen van het Covid Safe Ticket. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet