Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Getest: kan je beter gamen met een speciale gamestoel?

ma 16 mei - 12:16

Gamen doe je het best op een goede stoel. Zo vermijd je nek- en rugklachten wanneer je uren achter elkaar op een stoel spelletjes speelt. Er zijn al veel gamestoelen op de markt, maar nu springt ook IKEA op de kar. Evy Sierens en Jerome Debyser uit Blankenberge testen twee stoelen.

"Speel beter en win sneller." Met die boodschap verkoopt IKEA sinds kort speciale gamingstoelen. De speciale bureaustoelen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die vaak computergames spelen. De stoelen zouden ergonomisch en slijtvast zijn.

Beetje te klein

Evy Sierens en Jerome Debyser zijn fervente gamers. Ze hebben al een speciale gamestoel in huis. "Die kostte zo'n 600 euro, maar je hebt nog veel duurdere modellen", zegt Jerome. De IKEA-stoelen die ze testen kosten 199 en 299 euro.

Evy test het goedkoopste model, met de toepasselijke naam Matchspel. "De stoel is zwart en sommige delen zijn luchtdoorlatend en daardoor ademend. Maar het zitvlak is net iets te kort waardoor de stoel ongemakkelijk aanvoelt."

Toch zijn er volgens Evy ook positieve punten: "Ik kan de armsteunen en neksteunen aanpassen en dat was wel heel aangenaam." 

Goed basismodel, maar ruimte voor verbetering

De tweede stoel die door Jerome wordt getest heet Gruppspel. Jerome is over het algemeen wel positief: "De stoel had een aantal extra functies. Zo kan de de armsteunen nog meer bewegen en aanpassen." 

Minder enthousiast is hij over het materiaal: "De armsteunen zouden wat zachter kunnen. En ook de wieltjes blokkeren wanneer je niet op de stoel zit. Daardoor zit ik geblokkeerd tussen de stoel en de tafel wanneer ik rechtsta."

Prijs-kwaliteit is het zeker oké. Je kan met deze stoel zeker geld uitsparen.

— Jerome Debyser, testkandidaat

Matige score

Voor het goedkopere model van 199 euro geeft Evy een score van zes op tien. "Vooral op vlak van zitcomfort viel het een beetje tegen." 

Jerome is iets enthousiaster, hij geeft de Gruppspel een zeven op tien. "Het is een goed instapmodel. En met het geld dat je bespaart op de stoel kan je iets anders kopen, een extra game bijvoorbeeld."

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet