Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Gezocht: nieuwe Sinjoren

di 4 sep. - 6:20

De echte Sinjoor is een uitstervend ras en daarom wil stadsgids en beroepsantwerpenaar Tanguy Ottomer er nieuwe 'kweken'.
Tanguy Ottomer
© Tanguy Ottomer

De Antwerpenaren dragen de eretitel Sinjoor. Een naam afgeleid van het Spaanse señor die teruggaat tot de zestiende-eeuwse bezetting van de stad door Spaanse soldaten. Een echte Sinjoor is geboren in de historische binnenstad van Antwerpen, tussen de Leien en de Schelde. Om het nog moeilijker te maken moeten ook de ouders van de jonge spruit aan die voorwaarden voldoen. Alleen dan ben je een 'echte Sinjoor'. Maar die echte Sinjoor is ten dode opgeschreven volgens stadsgids en beroepsantwerpenaar Tanguy Ottomer. "In 1985 is de laatste kraamkliniek in de historische stad gesloten" zegt hij. "Er kunnen dus theoretisch geen nieuwe Sinjoren meer geboren worden." Al heeft Ottomer een oplossing bedacht.

Thuisbevalling

"Ik wil een thuisbevalling organiseren in de historische binnenstad," zegt Ottomer. "En als het prachtige koppel er niet woont, kan het desnoods bij mij thuis" grapt de besnorde stadsgids. Voor de kosten moeten zwangere Sinjoren ook niet vrezen, die neemt Ottomer helemaal op zich. Maar de tijd dringt want de laatste jonge lichting Sinjoren is geboren in het midden van de jaren tachtig. "Mogelijke kandidaten zijn midden de dertig dus de biologische klok tikt," zegt Tanguy Ottomer. "Ik heb al geprobeerd geboorteregisters los te krijgen uit die tijd, maar dat is om privacyredenen heel moeilijk." 

Gelukkig is Radio 2 er. Tanguy lanceerde vanmorgen in Start je Dag de oproep om (bijna) zwangere Sinjoren te vinden die een nieuw Sinjoortje op de wereld willen zetten. Voel je je geroepen? Voldoe je aan alle voorwaarden? Mail dan snel voor je water breekt naar info@beroepsbelg.be

 

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet