Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Goedele Liekens stapt in de politiek

di 12 mrt. - 2:13

Vanmiddag is bekendgemaakt dat Goedele Liekens opkomt bij de federale verkiezingen voor Open VLD. Liekens staat op de derde plaats op de Kamerlijst voor Vlaams-Brabant.
© Foto: Belga

Goedele Liekens ken je wel als televisiefiguur, psychologe en ex-Miss België. Momenteel presenteert ze het programma 'Goedele on top' op Vijf TV. Maar Liekens neemt nu een carrièrewending. Ze komt op voor Open-VLD.  

Betere samenleving 

Goedele is afkomstig uit Begijnendijk en woont nu al een tijd in Dilbeek. De voorbije jaren reisde ze de wereld rond als ambassadeur voor de Verenigde Naties. Ze komt vooral op voor de rechten van vrouwen. “Ik engageer me al jaren voor een betere samenleving", zegt Goedele. "Dit is de logische volgende stap. Ik kan niet langer aan de zijlijn blijven staan. En ik kan niet tegen onverschilligheid. Politiek werkt misschien traag, maar als VN-ambassadeur heb ik geleerd dat verandering er niet komt door met een stormram op deuren te beuken, wel door de dialoog aan te gaan en zelf de handen uit de mouwen te steken. Dat wil ik nu doen.”

Rolmodel 

Lijsttrekkers van Open VLD, Gwendolyn Rutten en Maggie De Block, zijn trots op hun nieuwe kandidaat: “Goedele is een echt rolmodel, voor vrouwen én voor mannen. Haar engagement overstijgt letterlijk alle grenzen. We zijn blij dat ze dit nu ook in de politiek wil tonen. Ze is een aanwinst voor onze liberale partij, en binnenkort hopelijk ook voor het federaal parlement, waar ze ongetwijfeld haar ongezouten mening zal geven. Ze gelooft net als wij dat we enkel door samen te werken vooruit kunnen.”
 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet