Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

"Hang een rookmelder in je tent"

do 18 jul. - 8:44

Oscare, de organisatie uit Merksem die zich bezighoudt met de nabehandeling van brandwonden, waarschuwt voor brandgevaren wanneer we op vakantie gaan. Ze raden bijvoorbeeld aan om een rookmelder in je tent te hangen, en om in hotels en campings het evacuatieplan te checken.
tentenkamp van jeugdbeweging
© gettyimages

Rookmelders op jeugdkampen

"Zeker voor jeugdbewegingen die op kamp gaan met tenten is zo'n rookmelder belangrijk", zegt Peter Van Rossum van Oscare. "Jongeren laden vaak hun smartphone op in de tent, en omdat er geen elektriciteit is, gebeurt dat dan wel eens met powerbanks. Die kunnen oververhit geraken omdat het heel erg warm kan worden in de tent, en zo kan er een smeulbrand ontstaan."

Informeer je

"We krijgen nog te vaak te maken met mensen die brandwonden oplopen op vakantie", zegt Van Rossum. "Mensen nemen wel veiligheidsmaatregelen in hun eigen huis, maar op vakantie staan ze er te weinig bij stil." Oscare raadt daarom aan om bij aankomst in een hotel of op een camping het evacuatieplan goed te bekijken zodat je weet waar de vluchtroutes en verzamelplaatsen zijn bij brand, en wie je kan contacteren. Je kijkt best ook na wat het noodnummer is in het buitenland. Bij 27 lidstaten van de Europese Unie, bijna allemaal dus, is dat 112.

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet