Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Hoelang mag je vlees bewaren in de diepvriezer?

Eten & Drinken

Aha!

wo 13 mei - 13:34

Een goed gevulde diepvriezer is handig. Opgelet! Niet alle soorten vlees kan je even lang bewaren!
© Foto: Unsplash

Vet

De algemene regel luidt als volgt: hoe meer vet er in zit, hoe minder lang je het kan bewaren. Gehakt kan je maximaal zes maanden bewaren. Mager vlees, zoals kipfilet, kan je tot een jaar invriezen. Doe je het langer, dan gaat het vlees anders smaken.

Vers

Vries je vlees zo snel mogelijk in. Hoe verser het vlees, hoe langer je het kan bewaren!

Luchtvrij

Zorg er ook voor dat je zo weinig mogelijk zuurstof mee invriest. Je kan je vlees het best vacuüm invriezen of in een folie verpakken.

IJs

Wat ook helpt, is een klein ijslaagje rond je vlees leggen. Vries het vlees kort in en spoel het dan even.

IMG_74131

IMG_74131

Temperatuur

De houdbaarheid is ook afhankelijk van de temperatuur van de diepvries. Een diepvriezer moet kouder zijn dan -18°C. Door in te vriezen bij -20°C tot -22°C verhoog je de houdbaarheid.

Bron(nen)

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet