Hoelang mag je vlees bewaren in de diepvriezer?
Vet
De algemene regel luidt als volgt: hoe meer vet er in zit, hoe minder lang je het kan bewaren. Gehakt kan je maximaal zes maanden bewaren. Mager vlees, zoals kipfilet, kan je tot een jaar invriezen. Doe je het langer, dan gaat het vlees anders smaken.
Vers
Vries je vlees zo snel mogelijk in. Hoe verser het vlees, hoe langer je het kan bewaren!
Luchtvrij
Zorg er ook voor dat je zo weinig mogelijk zuurstof mee invriest. Je kan je vlees het best vacuüm invriezen of in een folie verpakken.
IJs
Wat ook helpt, is een klein ijslaagje rond je vlees leggen. Vries het vlees kort in en spoel het dan even.
IMG_74131
Temperatuur
De houdbaarheid is ook afhankelijk van de temperatuur van de diepvries. Een diepvriezer moet kouder zijn dan -18°C. Door in te vriezen bij -20°C tot -22°C verhoog je de houdbaarheid.