Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Inspecteur Sven Pichal komt op voor William Boeva: "Ik kan het bijna niet geloven"

wo 15 sep. - 17:30

Sven Pichal, De inspecteur op Radio 2, heeft geen woorden voor wat hij dinsdagmiddag op de Antwerpse Meir ziet gebeuren. Of beter; hij heeft wél woorden. In een persoonlijke column schrijft hij wat hem zo diep heeft geraakt. Comedian William Boeva heeft ondertussen ook gereageerd op het voorval.

"Derde keer trakteren,” wil ik net tegen William Boeva zeggen. Ik kruis hem dinsdagmiddag op de Meir nadat ik hem eerder op een terras zag zitten in de buurt waar we allebei wonen. Net op dat moment komen twee snelle tieners op een elektrische step voorbij. 

Ze zien William in zijn rolstoel, wijzen naar hem en lachen hem hardop uit. Ik zie op zijn gezicht hoe hard dat aankomt. Ik lees ergernis, maar ik lijk ook te begrijpen aan zijn blik dat dit lang niet de eerste keer is. Zo interpreteer ik het toch. Ik voel echt plaatsvervangende schaamte. Totaal gechoqueerd. 

De jongens op hun step gaan er in een rótvaart vandoor. Of nee, zeg maar die rótjongeren gaan er in een vaart vandoor. Laf en laaghartig. Ik besluit niet op William af te stappen, er liep een vriend bij hem, maar ik loop door met versnelde pas. 

In de hoop dat ik de twee jongens tegenkom aan een winkel of  aan een rood licht of zo. Ik bereid me in mijn hoofd voor wat ik hen ga zeggen. Dat het laf is wat ze doen en of ze nu echt niet beter weten. Ik ben zelfs bereid om klappen te krijgen als ze geweld het beste antwoord vinden. Stoere gedachten op een moment dat je bloed kookt.  Maar uiteraard: ik kom ze niet meer tegen. Het waren ook niet de types die zouden wachten voor de lichten. 

Gelukkig is dit soort gedrag een uitzondering, hoop ik.

— Sven Pichal

Vandaag nog laat dit verhaal me niet los. Gelukkig is dit soort gedrag een uitzondering, hoop ik, want hoe durven ze. Komt er een dag waarop ze beseffen ze beseffen hoe ongepast en grof dit is. Hopelijk niet pas op dat moment dat ze zelf in een rolstoel terechtkomen, omdat ze een rood licht negeren, ik bedenk maar wat.

"En William, de derde keer trakteer ik," stuur ik hem gisterenavond, nadat ik vertel dat ik getuige was van dit voorval. Het antwoord hakt erop in. "Bedankt Sven, voor je lieve opmerkzaamheid, maar helaas gebeurt dit elke dag." "Elke dag? Zucht," antwoord ik terug. En dat ik hem snel laat weten op welk terras we afspreken. 

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet