Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

Is de fluisterhakselaar echt stil?

di 30 nov. - 7:44

Heb jij al gehoord van een Fluisterhakselaar? Bosch heeft sinds enige tijd zo'n toestel in het gamma zitten. De naam fluisterhakselaar verwijst naar het feit dat de hakselaar ontworpen is om zo stil mogelijk te hakselen.

"Weinig lawaai-uitstoot voor indrukwekkend stille prestaties". Zo staat de fluisterhakselaar aangeprezen op de website van Bosch. De Inspecteur wil weten of dat zo is. Hij laat het toestel testen door Marc Van Doorslaer. Marc is een enthousiaste tuinliefhebber die zo nu en dan nood heeft aan een hakselaar. 

Stevig toestel

Marc krijgt van Bosch de AXT 25 TC. "Het is een relatief zwaar toestel. Daar moet je rekening mee houden als je begint", zo vertelt Marc. "Maar dankzij de wielen die onder het toestel staan, kan je er toch vlot mee door de tuin bewegen." 

De hakselaar beweert allerlei soorten tuinafval te kunnen hakselen. Het toestel hakselt gemakkelijk takken met een dikte van maximaal 45 mm. Marc beaamt dat. "Het klopt inderdaad. Ik heb er veel soorten hout doorgejaagd en ik heb er ook takken met een diameter van 4,5 centimeter in gestopt. Dat ging zonder problemen." Marc is ook best tevreden over de snelheid van de machine.

Ook het gebruiksgemak is voor Marc een pluspunt. "Het is veilig om ermee te werken. Je moet nooit met je handen in het toestel om takken aan te duwen, je kan dat met een hulpmiddel doen van buitenaf." 

Relatief stil 

Maar hoe zit het met het geluid? "Ja, dat is natuurlijk subjectief", zo begint Marc. "Ik moet toegeven dat het toestel stiller is dan je zou denken als je ziet hoe groot het is. Maar het is niet zo dat je het niet hoort. Het ding maakt wel degelijk geluid." Marc is van mening dat de hinder voor de buren dankzij deze hakselaar toch wel beperkt blijft. "Het toestel is zeker stiller dan grasmaaiers die op benzine draaien. Maar dat is logisch. Als je het vergelijkt met tuingereedschap waar een elektrischt motor in zit, dan is het verschil minder duidelijk."  

De adviesprijs voor het toestel is 549,95 euro. Marc vindt dat redelijk hoog. "Je gebruikt een hakselaar maar een paar keer per jaar. Dan is dat een fors investering."  

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet