Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Juf Sofie van Laethem genomineerd voor 'Leraar van het Jaar': "Ze helpt kinderen ook buiten de school, ze organiseerde zelfs een benefiet voor een kindje met kanker"

vr 24 jun. - 13:43

Heel wat leraars en leraressen doen veel meer dan alleen maar kennis doorgeven aan hun leerlingen. Sofie Van Laethem van de Nellie Melba school in Anderlecht is ook zo'n lerares. En dat verdient een pluim. Reporter Margaux Bogaert mocht haar vandaag daarom verrassen men een nominatie voor 'Leraar van het Jaar'.
© Radio 2

Een juf uit de duizend

De collega's van Sofie zijn heel blij dat Sofie hun collega is. "Het afgelopen jaar heeft ze alles uit de kast gehaald voor een kindje uit haar klas dat botkanker had. Ze hield bijna dagelijks contact met de ouders en ze zorgde ervoor dat ze vanuit het ziekenhuis toch mee de lessen kon volgen. Ze heeft ook een benefiet georganiseerd die 1500 euro heeft opgeleverd. We zijn echt trots op haar."

Reporter Margaux verraste Sofie op de speelplaats met de nominatie, ze kwam volledig uit de lucht gevallen: "O my god, ik weet even niet wat zeggen. Ik heb ook enorm veel steun gehad van de andere kinderen en de collega's tijdens dit moeilijke jaar. En van de ouders natuurlijk. Het was een proces van iedereen. Maar ik ben er fier op dat we het gehaald hebben." En toen werd er luid gejuicht en vloeiden er traantjes. 

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet