Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Julie is zot van Blankenberge: haar 5 tips om tot rust te komen in de bruisende badplaats

do 1 jul. - 8:31

We hebben het voorbije jaar allemaal vakantie in eigen land ontdekt. We doen er nog een schepje bovenop! Elke week laten we een local de verborgen parels van zijn of haar gemeente voorstellen. Ontdek hier de 5 ultieme Blankenberge-tips van Julie Pauwels!

"Als inwoner hou ik uiteraard van de drukte van een bruisende badplaats, maar na een drukke werkdag kan het ook deugd doen om eventjes rust te vinden. De rode draad tussen mijn vijf tips is dan ook het zoeken naar rust in een vaak erg drukke badplaats."

Zone Westerstaketsel

"Elke avond word je aan het Westerstaketsel getrakteerd op een zonsondergang die telkens verrassend anders is. Het strand tussen Blankenberge en Wenduine is ook de plek waar we onze hond Ellis uitlaten, want op vele andere stukken strand geldt er tijdens de zomermaanden een verbod voor honden."

"Je kan het Westerstaketsel bereiken door helemaal rondom de jachthaven te wandelen, of nog leuker, door aan het einde van de zeedijk het overzetbootje te nemen van onze buurman Jan. Rondom het Westerstaketsel vind je ook enkele leuke terrassen met zicht op de haven."

De Fonteintjes

"Helemaal aan de andere kant, tussen Blankenberge en Zeebrugge ligt een prachtig natuurgebied verborgen tussen het strand en de drukke Kustbaan: De Fonteintjes. Een kronkelend wandelpad brengt je via enkele langgerekte zoetwaterplassen en een prachtig duinenlandschap tot in Zeebrugge."

"Bij sommige mensen leeft de perceptie dat onze kust weinig natuur te bieden heeft en helemaal vol gebouwd is, maar dat idee klopt in realiteit niet, Blankenberge is omgeven door duinbossen, zoals het Zeebos, de Uitkerkse Polders. De kust biedt veel meer dan enkel strand en terrasjes."

O’Neill Beachclub

"De O’Neill Beachclub is de hotspot voor elke watersporter. Tijdens de drukke zomermaanden huren we op warme dagen al eens een kajak of SUP, en op enkele tientallen meters van de kustlijn ben je eventjes helemaal weg van het drukke strand, heerlijk is dat."

"Een andere tip: wist je dat je tijdens de zomermaanden op zondagochtend aan de beachclub terecht kan voor yoga? De combinatie van de relaxerende oefeningen en op de achtergrond het geluid van brekende golven bezorgen je dat zen-moment waar je na een druk weekend vaak nood aan hebt. Een andere tip voor de jongsten: aan de achterkant van de surfclub is er een leuke horizontale klimmuur." 

De Polders

"Een andere manier om even te ontsnappen aan de drukte is het Hinterland intrekken. Te voet of met de fiets, of zoals wij, met de inline-skates aan. De geasfalteerde wegen doorheen de Polders zijn het ideale rolschaatsparcours, er is weinig verkeer en het landschap is ontspannend mooi. Hier en daar zijn er uitkijkpunten om (trek)vogels te spotten." 

Propere strandlopers

"Misschien een atypische doe-tip, maar eentje die me nauw aan het hart ligt. Tijdens de zomermaanden krijgen onze stranden het vaak zwaar te verduren en als inwoner zien we het strand als onze achtertuin. De Proper Strand Lopers is een groep die mensen bewust wil maken van het afvalprobleem, onder andere op onze stranden. De missie is simpel, afval hoort niet in de zee. De Proper Strand Lopers moedigt iedereen aan om zwerfvuil op te ruimen, en door foto’s te delen van individuele en gezamenlijke opruimacties worden andere mensen aangemoedigd om hetzelfde te doen."

"De Proper Strand Lopers organiseren tijdens de zomermaanden vaak gezamenlijke opruimacties en zo’n doe-activiteit wordt vaak enthousiast onthaald door jonge kinderen en creëert bij hen een belangrijk bewustzijn. Samen met mijn zoontje Lou bestelde ik op Mooimakers.be een gratis grijpstok en tijdens de zomermaanden proberen wij ons steentje bij te dragen aan een propere achtertuin."

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet