Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Loppemnaar werkt in legendarische Abbey Road Studios van The Beatles

do 26 sep. - 8:03

Het iconische album Abbey Road van The Beatles bestaat vandaag vijftig jaar. In Londen heb je de beroemde Abbey Road Studios en daar werkt producer Patrick Hammilton uit Loppem af en toe.
© Foto: Jan Darthet fotografie

Patrick Hammilton heeft eigen studio's in Loppem, maar die Abbey Road Studios zijn van een heel ander kaliber. "De studio's zijn gewoon legendarisch", zegt Hammilton donderdagochtend in Start je dag. "Ze zijn ook veel groter dan mijn studio's. Studio 1 is bijvoorbeeld even groot als een sporthal en is speciaal gemaakt om opnames te doen met grote orkesten."

Beatlesstudio

"Studio 2 is de beroemde Beatlesstudio", vertelt Patrick. "Die is een beetje kleiner. Je kan er met een orkest van een man of 40 werken. De eerste keer toen ik hier binnenkwam, dacht ik, amai, als de muren hier konden spreken. Maar het is vooral een hele goede studio op muzikaal vlak."

Soms denk ik: "Amai, als de muren hier zouden kunnen spreken."

— Patrick Hammilton uit Loppem

Liefde voor muziek

De mensen die in de Abbey Road Studios werken, zijn volgens Hammilton echt fanatiekelingen. "Ze hebben een ongelooflijke liefde voor muziek. Ik heb er de afgelopen vijf jaar ook heel veel mogen werken. Zo werkte ik onder andere samen met Katherine Jenkins. Dat heeft mij al drie nummer 1-albums opgeleverd."

Verkeerde mensen

De studio's van Abbey Road zijn een icoon. Maar dat bracht volgens Hammilton soms de verkeerde mensen naar daar. "De muziekgroepen bleven weg, omdat vooral mensen met veel geld eens een opname wilden doen in de beroemde studio's. Vooral Chinezen dan die op muzikaal vlak eigenlijk niet veel te bieden hebben. Ze wilden daar eigenlijk gewoon zijn voor de naam."

Veel geleerd van The Beatles

"We hebben allemaal veel geleerd van The Beatles", besluit Hammilton. "Zeker op het vlak van melodieën. Het waren iconen, hé. Het feit dat de mensen er nog zo vaak over spreken en de liedjes nog kennen, bewijst alles."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet