Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Minister Demir vindt inspiratie in Limburg voor haar energiebeleid

ma 16 dec. - 11:51

"De werking rond sociale energieleningen in Limburg is een voorbeeld voor de rest van Vlaanderen", dat zei Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) maandag in Beringen, bij de voorstelling van het Energiehuis Limburg. Een aantal maatregelen is dan ook opgenomen in het Vlaams klimaatplan.
© foto: Radio 2

Duwolim geeft al 10 jaar sociale energieleningen in Limburg, al meer dan 6500 in het totaal. Daarmee kunnen inwoners hun huis bijvoorbeeld goedkoop isoleren. Begin dit jaar heeft Vlaanderen de leningen aangepast en de Vlaamse Energiehuizen de opdracht gegeven om lokale energieloketten te worden. Die moeten informeren - zowel online als aan het loket zelf - en inwoners helpen bij vragen en problemen rond energieleningen en -maatregelen.

Energiehuis

Duwolim heeft ondertussen samenwerkingsakkoorden gesloten met de 42 Limburgse gemeentebesturen en alle organisaties die zich bezighouden met energiebeleid. Duwolim werkt voortaan onder de naam Energiehuis Limburg.

Inspiratie voor Vlaanderen

Vlaams minister van Energie Demir vindt dat er in Limburg inspirerend werk is verricht.  "We hebben ondertussen ook in Vlaanderen keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld als het gaat om energieneutraal renoveren, hebben we de keuze gemaakt om te ondersteunen, met een renteloze lening bij aankoop van een woning. Maar daar bovenop zijn er ook de premies. Bijvoorbeeld bij asbestverwijdering gaan we ineens ook isoleren, daar zijn middelen voor vrijgemaakt. Dat zijn allemaal haalbare maatregelen van 't gezond boerenverstand."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet