Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Muziek tussen de kasteelmuren van Heers

ma 20 aug. - 6:37

In het kasteeldomein van Heers kon je zondag terecht op een speciale concertnamiddag. Vijf jonge klassieke muzikanten brachten daar een repertorium uit verschillende tijdperken.
© foto: Radio 2

Het ging om een initiatief van de vzw Heerlijkheid Heers. Dat zijn vrijwilligers die zich bekommeren om het onderhoud van het kasteel dat helemaal verloederd geraakte. Het concert moest hun werk en het kasteel onder de aandacht brengen. Al maanden werken ze om het kasteel opnieuw toegankelijk te maken voor het grote publiek. “Eén keer in de maand komen we allemaal samen om op te ruimen,” zegt Maarten Meukens. “Er staan nu schapen en pony’s in de wei en we hebben de binnenplaatsen leeggehaald voor de concerten”.

 

lees verder onder de foto

Zanger Rik de Leeuw woont in Heks en is ook vrijwilliger in Heers. “Mensen die nu komen kijken zien eindelijk een kasteel vanop straat, dat was eerst overwoekerd. Je kan hier nu aangenaam wandelen. Maar om het kasteel helemaal op te knappen zijn toch meer middelen nodig.” Het kasteel is één van de belangrijkste erfgoedkundige sites in Limburg, zegt Caroline Geerts. “Je hebt Alden Biesen, de abdij van Herkenrode, de basiliek van Tongeren en het kasteel van Heers. Het is een echte verborgen parel.”

Nieuwe vrijwilligers

Voor de vrijwilligers moet het leuk blijven. “Je maakt er vrienden en je zet je schouders samen onder een project,” merkt de Leeuw op. "En met concerten die we hier organiseren hopen we nieuwe vrijwilligers aan te trekken."

Als je ook wil meehelpen kan je terecht op www.kasteelvanheers.be.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet