Laura, in Gent beter gekend als Madam Bakster, is een meisje dat van kinds af aan dol is op zoetigheden. Maar omdat ze zoet wil combineren met gezond, heeft ze haar eigen recepten ontwikkeld. Ook voor de pannenkoeken.
Pannenkoeken van Madam Bakster
Wat heb je nodig?
- 175 gram boekweit
- 1 eetlepel lijnzaad en drie eetlepels melk
- 365 gram plantaardige melk
- een snuifje zout
- een eetlepel zonnebloemolie
- een eetlepel esdoornsiroop
Aan de slag!
- Maak eerst je flaxegg, een veganistisch alternatief voor eieren.
- Om één ei te maken 1 eetlepel gebroken lijnzaad en 3 eetlepels plantaardige melk.
- Intussen meng je het boekweitmeel en het snuifje zout.
- Maak nu het klassieke kuiltje in het meel en giet hier dan de eetlepel esdoornsiroop, de zonnebloemolie, de plantaardige melk en je flaxegg in.
- Meng goed met de klopper, zodat je een lopend beslag bekomt zonder klonters.
- Verhit een theelepel zonnebloemolie in een pan op medium-hoog vuur en bak de pannenkoeken.
Tip: Madam bakster gebruikt even graag amandelmelk als plantaardige melk.