Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Plofkraak op Argenta-bank in Retie

do 2 mei - 4:58

Deze nacht is er een plofkraak geweest op een bankfiliaal van Argenta in Retie. Het ging om de automaat die buiten staat. De daders konden het kantoor binnendringen, maar de buit is waarschijnlijk onbruikbaar. Er is veel schade in het bankkantoor zelf.
Deze nacht is er een plofkraak geweest op een bankfiliaal van Argenta in Retie. Het ging om de automaat die buiten staat.
© Foto: Radio 2

De plofkraak gebeurde rond 4 uur deze nacht in de Peperstraat. Een buurtbewoner kon alles zien.  “Ik hoorde ruzie op straat, dus ben ik gaan kijken. Toen ik mijn raam opentrok, zag ik het bankfiliaal voor mijn deur ontploffen. Ik heb enkele personen in de bank zien kruipen en er met iets weer zien uitkomen. Wat precies heb ik niet kunnen zien.” De buurtbewoner zag de daders ook wegvluchten in een zwarte Audi met Nederlandse nummerplaat.

Alles wat de daders buit konden maken, is wellicht onbruikbaar omdat de verfpatronen zijn afgegaan. Er is ook veel schade aan het gebouw binnen. De bureau's en valse plafonds zijn weggeblazen. Er is wel geen gevaar voor instorting.

De Peperstraat was enige tijd afgesloten toen ontmijningsdienst Dovo en de politie aanwezig waren. Ondertussen is de Peperstraat weer opengesteld voor het verkeer. De politie hoopt dat de camerabeelden meer duidelijkheid zullen brengen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet