Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Roos Van Acker geeft ook les: "Ik vind het heerlijk om mijn ervaring te delen"

wo 22 jun. - 11:17

Op een dag vind je de job van je leven! En dat is Roos Van Acker meermaals overkomen. Presenteren is haar grote liefde, maar sinds 2016 geeft ze ook les. Heel wat scholen zijn naarstig op zoek naar goede leerkrachten. Ze richten hun pijlen sinds een tijdje ook op mensen die uit een andere sector komen en die de overstap zien zitten. De zogenoemde zij-instromers brengen vaak andere ervaring mee naar de schoolbanken die heel nuttig en waardevol kan zijn.

Roos Van Acker kan je kennen als presentatrice bij Studio Brussel of als presentatrice van tv-programma's op allerlei zenders in het verleden. Maar sinds een aantal jaar is ze ook docent op de Thomas More Hogeschool. "Ik heb Germaanse talen gestudeerd. ik heb altijd een grote liefde gehad voor de Nederlandse taal. Eén van mijn grote dromen was om taaladviseur te worden van de VRT. Dat is niet gelukt. (lacht) Maar ik dacht altijd: als het wat minder wordt binnen de media, dan ga ik lesgeven. En dat ben ik nu aan het doen." Roos begeleidt studenten in de Bachelor-na-bachelor toegepaste audiovisuele communicatie optie radio en in het eerste jaar van de Bachelor Media en Entertainment Business geeft ze het vak Pitch en Presentatie. 

"Ik voel trots voor mijn studenten"

Fien Wittebrood is stagiaire bij 'De Madammen' en ze krijgt ook les van Roos. "Ik kende Roos al van de radio en van televisie. De geplande lessen stonden in mijn agenda in het begin van het jaar. Toen vroeg ik mij af: is dat dé Roos Van Acker. Ik wist niet zo goed wat te verwachten. Maar het het klikte meteen. Ze is heel laagdrempelig en ze doet heel gewoon. Maar ze is wel kritisch en ze geeft constructieve feedback. Wat ook nodig is."

Roos heeft heel wat mediawatertjes doorzwommen, ze weet dus perfect hoe het er op de werkvloer aan toe gaat: " Ik vind het heerlijk om mijn ervaring te delen. De meest voorkomende taalfouten zijn mijn stokpaardjes. Ik geef ook kleine onnozele details mee waardoor mijn studenten kunnen groeien. Wat ik ook heel fijn vind is de trots die ik voel voor mijn studenten."

Ze vertelt heel expressief en dat blijft hangen. Ze is ook heel zorgzaam: als we met iets zitten dan kunnen we haar altijd een bericht sturen.

— student Fien Wittebrood

Wisselwerking

Roos is niet meer het groentje dat net komt piepen in de media. Ze draait al wel even mee en ze is dus niet meer van jongste. En media evolueren razendsnel. Soms zijn haar leerlingen dan ook beter in de finesses van de online media. "Ik leer ook erg veel bij van hen. Op online vlak vooral. Ik zeg het niet graag, maar ik ben een vrouw van middelbare leeftijd. Zij zijn zo snel met alles wat sociale media betreft. Maar ik heb de ervaring in de klassieke media. We helpen elkaar daarin. Het is een wisselwerking en dat is ontzettend fijn."

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet