Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

'Samen zijn' van Willeke Alberti was de openingsdans van Bruno en Bart: "Met mijn rolstoel voelde deze dans als een grote overwinning!"

wo 30 dec. - 15:20

Bart Van Langenhove en Bruno Guillaume uit Denderleeuw kozen voor het nummer ‘Samen zijn’ van Willeke Alberti als openingsdans. En dat was heel opmerkelijk, want Bart zit al jaren in een rolstoel. Niemand had verwacht dat er een openingsdans zou komen! De tekst van het nummer toont voor hen waar het leven om staat: de leuke momenten maar ook de moeilijke.

“Wij zijn 12 jaar samen, op 1 juni 2011 zijn wij getrouwd. Bart stuurde het nummer ‘Samen zijn’ van Willeke Alberti door om te gebruiken als huwelijksdans. Hij wou geen klassiek nummer”, vertelt Bruno.  
 
"Zijn reactie was: Huh? Gaan wij dit draaien als openingsdans (lacht)? Maar toen we het nummer beiden hoorden en samen beleefden, dan zijn we in tranen uitgebarsten. De eerste woorden van het nummer zijn: 'Vriendje, mag ik je iets vragen?' De meest liedjes zijn nogal klassiek en gaan vooral over mannen en vrouwen. Dus in ons geval kwam dit ook goed uit”, vertelt Bart al lachend. 

Het was echt muisstil in de zaal. Je hoorde enkel onze moeders wenen.

— Bruno

Openingsdans  

“Niemand maar echt niemand, had verwacht dat er een openingsdans ging zijn. En dan was het nog een slow! Het was echt muisstil in de zaal. Je hoorde enkel onze moeders wenen (lacht)”, vertelt Bruno. “Als het nummer toevallig op de radio gedraaid wordt, dan komen alle herinneringen terug naar boven.”

Grote overwinning  

“Ik moet eerlijk zeggen dat die openingsdans, met mijn handicap en de beperking van mijn rolwagen, toch als een grote overwinning aanvoelt. Het is ook vlekkeloos verlopen, zonder al te veel oefenen”, vertelt Bart. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet