Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Schattige puppy 'Stitch' wordt stoere drugshond van politiezone KASTZE

wo 10 jul. - 5:04

De politiezone KASTZE (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst) heeft een nieuwe rekruut met een extreem hoog knuffelgehalte. ‘Stitch’ is de naam van de pup van zo’n tiental weken oud. “Iedereen is zot van onze nieuwe korpshond”, lacht korpschef Filip Van Steenbergen.
© Foto: Radio 2

Op pensioen

De politiezone beschikt momenteel over twee politiehonden. Een van de honden, Kaylee, bereikt volgend jaar de ‘pensioengerechtigde’ leeftijd van acht jaar en dus wordt volop aan de opvolging gedacht. “We hebben deze keer vanuit de zone zelf een hond aangekocht, Stitch. Stitch gaat met de hondengeleider mee naar huis, maar alle kosten van dierenartsen en alle trainingen zijn voor onze rekening. Door hem als puppy al aan te kopen, heb je ook het voordeel dat de band tussen geleider en hond groter is. Het is een leuke uitdaging. Maar we staan er goed voor", vertelt korpschef Van Steenbergen. 

Drugshond

Stitch zal nu de komende maanden grondig worden voorbereid. “Want pas als hij een jaar oud is mag hij zijn ‘examen’ afleggen. We zien het wel goed komen. Er is altijd een risico mee gemoeid natuurlijk. Als blijkt dat hij een gedragsstoornis heeft, kan hij afgekeurd worden, maar die kans is klein. Hij komt uit een zeer kwaliteitsvol nest. Het is zelfs de bedoeling om hem, als hij voldoende getalenteerd blijkt, een bijkomende opleiding te geven tot drugshond", vult Van Steenbergen aan. 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet