Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Slapend geld? Dat kan je nu heel makkelijk recupereren

di 17 mei - 6:10

Er ligt 593 miljoen euro aan slapend geld te wachten bij de FOD Financiën. Dat is 18 miljoen meer dan een jaar geleden. Denk jij nog ergens geld op een slapende rekening te hebben? Dat kan je nu makkelijk zelf online checken en recupereren.

Een rekening slaapt als er al 5 jaar lang geen verrichting meer gebeurd is en als er ondertussen geen contact meer geweest is tussen de rekeninghouder en de financiële instelling. Vaak gaat het om een oude bankrekening die je uit het oog bent verloren.

Banken moeten verplicht op zoek naar rechthebbenden. Ze sturen brieven naar het laatst gekende adres en ze doen opzoekingswerk bij het Rijksregister. Komt er geen reactie, dan wordt het geld  overgedragen aan de Deposito- en Consignatiekas van de FOD Financiën.

Kan ik zelf op zoek gaan?

Nagaan of er slapende tegoeden op jouw naam staan kan heel eenvoudig. Je moet je aanmelden via MyMinFin, klikken op ‘Mijn slapende tegoeden raadplegen’ in de rubriek ‘Mijn betalingen en teruggaven’. en vervolgens op ‘Slapende tegoeden op eigen naam opzoeken’. Als overal een 0 wordt weergegeven, betekent dit dat er geen slapende tegoeden op je naam zijn gevonden.

Staat er een 1, dan heb je wel ergens slapende tegoeden. Die kan je vervolgens recupereren via het e-DEPO. 

Meer info kan je hier vinden.

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet