ma 13 mei - 6:30
Bij chocolade zeevruchten denk je wellicht spontaan aan de witte dozen van Guylian. Dat merk was in de jaren 50 de pionier: zij brachten de eerste zeevruchten in chocolade mét praliné-vulling op de markt.
De naam Guylian komt van het verliefde koppel dat de zeevruchten als het ware uitvond : Guy en Liliane . Guy maakte het recept van de artisanale hazelnootpralinévulling; Lilliane ontwierp de prachtig gemarmerde schelpvormen.
De geoefende snoeper heeft waarschijnlijk al gemerkt dat de staarten van de zeepaardjes van Guylian naar de verkeerde kant draaien. Op hun website zegt het bedrijf dat dat uniek is, maar eigenlijk is het ook zo bij de zeevruchten van Colruyt en Lidl. Bij Delhaize en Carrefour houden ze zich dan weer aan de vorm van een echt zeepaardje.
Dit zijn de 5 genomineerde merken van deze test :
Professor voedingstechnologie André Huyghebaert bekeek de voedingswaarden en kwam tot volgende conclusies :
De top 5 volgens ons smaakpanel :