Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Smullen van havermout met Pascale Naessens

do 11 mei - 10:18

Havermout is hot. Als ontbijt, verwerkt in koekjes, zelfs in smoothies. Hoe komt dat?
  • Havermout is gezond. Het verlaagt de cholesterol, bevat veel anti-oxidanten en is van nature glutenvrij. 
     
  • Het is bovendien ook superlekker én zorgt ervoor dat je je lange tijd verzadigd voelt en niet snel naar een koekje of snoepje pakt.
     
  • Het is ook een goedkoop product en is lang houdbaar, indien je de verpakking goed afsluit.

Wat is havermout eigenlijk?

Havermout zijn haverkorrels die volgens een bepaald procédé tot vlokken zijn geplet. Er bestaan verschillende soorten, en de bereidingstijd wil al eens verschillen.

  • Havermout: van de hele haverkorrel, kooktijd 15 minuten.
     
  • Snelkokende havermout: van gebroken haverkorrels, kooktijd 5 minuten.
     
  • Instant havermout: is voorgekookte, snelkokende havermout. Wordt meestal in zakjes verkocht waar je alleen nog melk of water aan toe moet voegen, en bevat vaak suiker, zout en andere smaakmakers.

Koekjes van havermout, banaan en kokos

Hieronder vind je alvast eenvan de favoriete recepten van Pascale Naessens op basis van havermout.

havermoutkoekjes

havermoutkoekjes

Ingrediënten: 

  • 2 rijpe bananen
  • 80 g havermout
  • 50 g geraspte kokos

Bereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Prak de bananen tot een smeuïge pap. Meng er de havermout en de geraspte kokos onder. Maak er hoopjes van en leg ze op een bakplaat.
  • Zet 15 à 20 min in de oven.

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet