- Havermout is gezond. Het verlaagt de cholesterol, bevat veel anti-oxidanten en is van nature glutenvrij.
- Het is bovendien ook superlekker én zorgt ervoor dat je je lange tijd verzadigd voelt en niet snel naar een koekje of snoepje pakt.
- Het is ook een goedkoop product en is lang houdbaar, indien je de verpakking goed afsluit.
Wat is havermout eigenlijk?
Havermout zijn haverkorrels die volgens een bepaald procédé tot vlokken zijn geplet. Er bestaan verschillende soorten, en de bereidingstijd wil al eens verschillen.
- Havermout: van de hele haverkorrel, kooktijd 15 minuten.
- Snelkokende havermout: van gebroken haverkorrels, kooktijd 5 minuten.
- Instant havermout: is voorgekookte, snelkokende havermout. Wordt meestal in zakjes verkocht waar je alleen nog melk of water aan toe moet voegen, en bevat vaak suiker, zout en andere smaakmakers.
Koekjes van havermout, banaan en kokos
Hieronder vind je alvast eenvan de favoriete recepten van Pascale Naessens op basis van havermout.