Niet meteen moeders mooiste, maar wel een culinaire kanjer. Letterlijk zelfs: hij kan tot anderhalve meter lang worden.
Zeewolf is een baarsachtige die in de Noordelijke Atlantische oceaan wordt gevangen, aan Noorwegen, Ijsland en Groenland bijvoorbeeld.
Vijf weetjes
- Het visvlees van zeewolf is wit, stevig en sappig.
- Z’n zachte smaak combineert prima met witloof, asperges en venkel.
- Zeewolf voedt zich met schelpdieren en krabben. Vandaar z’n fijne, uitgesproken smaak.
- Van februari tot en met september koop je zeewolf van topkwaliteit. In de zomermaanden is hij op zijn best.
- Zeewolf is een uitstekend alternatief voor zalm. In zo goed als alle recepten kan je zalm probleemloos vervangen door zeewolf. Wie bewust kiest voor vis van bij ons of z’n tafelgenoten culinair wil verrassen, weet wat gedaan.
Aan de slag!
Hieronder vind je 4 recepten met zeewolf. Klik op de foto om het recept te ontdekken. Smakelijk!