Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Steltenlopers willen erkenning als cultureel erfgoed

di 24 apr. - 4:55

De Koninklijke Steltenlopers van Merchtem willen erkend worden als Vlaams immaterieel cultureel erfgoed. Ze dienen daarvoor een dossier in bij Vlaams minister Sven Gatz. De eretitel zou voor de steltenlopers een mooie erkenning zijn, vindt voorzitter Roger Daelemans.
© steltenlopersmerchtem.be

Er wordt al een jaar gewerkt aan het dossier voor de erkenning. "Die erkenning is belangrijk voor onze vereniging", zegt schepen van cultuur David de Valck, die zelf muzikant is bij de steltenlopers. "Het is van belang om het voortbestaan van de steltenlopers te garanderen. Momenteel telt de vereniging, die net na de Tweede Wereldoorlog is opgericht, zo'n 120 leden: muzikanten, bloklopers en steltenlopers."

"De erkenning gaat over het geheel wat we als vereniging doen", gaat De Valck verder. "Onze eigen houten stelten maken, het schilderen ervan, onze kostumering en de choreografie. We mogen stellen dat we uniek zijn in de wereld, want we zijn nog geen andere steltenlopers tegen gekomen die op stelten los van de voet lopen."

Het erkenningsdossier wordt op 15 mei overhandigd aan Vlaams minister van cultuur Sven Gatz. De beslissing zal wellicht enkele maanden op zich laten wachten.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet