Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

The Analogues spelen het album Abbey Road integraal in Antwerpen: "Het publiek zal echt The Beatles horen"

wo 25 sep. - 11:41

De 50ste verjaardag van Abbey Road wordt gevierd in de Lotto Arena met een optreden van The Analogues.
The Analogues

The Analogues is een Nederlandse groep die het latere werk van The Beatles spelen op de originele en analoge instrumenten. 
Op hun repertoire staan de integrale uitvoering van 'Magical Mystery Tour', 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band', 'The White Album' en vanaf dit jaar 'Abbey Road'.
Het zijn de albums die The Beatles nooit live gespeeld hebben.

Op 26 september staan The Analogues in de Lotto Arena in Antwerpen naar aanleiding van de 50ste verjaardag van 'Abbey Road'. En ze hebben er zin in.

Zonder snorren en pakjes

Toetsenist Diederik Nomden: "The Analogues is een band die 5 jaar geleden is begonnen om een leegte te vullen en onze droom te verwezenlijken. Er waren namelijk weinig bands die het latere werk én de volledige albums van The Beatles speelden. 
Wij hebben besloten om dat te gaan doen. Zonder de snorren en de pakjes, maar wel met alle instrumenten, strijkers en blazers. Wij doen het in principe allemaal met analoge instrumenten, vandaar onze groepsnaam The Analogues."

Oog voor detail

The Analogues hebben oog voor elk detail. Vanwaar komt die passie? "Al van jongsaf ben ik een Beatles-fan. Toen ik tiener was begon ik te 'graven' in het werk van The Beatles. Bij hen hoorde je altijd gekke geluiden in de linkse of rechtse luidspreker. Of je hoorde gekke instrumenten. Of partijtjes die weggemoffeld waren. En ik wou telkens weten welk instrument het was en wat ze daarmee bedoelden. Voor je het weet ben je Beatles-gek en je niet meer op een normale manier naar hun muziek luisteren."

Het is de bedoeling dat de mensen The Beatles horen

Elk optreden van The Analogues vraagt uiterste concentratie. Improvisatie is er niet bij. "Het is de bedoeling dat we de muziek zodanig spelen dat de mensen The Beatles horen. Dat vergt wel wat energie, maar achteraf zijn we niet bekaf."
Wat mogen de mensen verwachten tijdens het optreden in de Lotto Arena? "We gaan de show doen met een heel mooie aankleding en we gaan daarna ook klassiekers spelen uit de latere jaren van The Beatles."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet