Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

‘Thuis’-acteur Jeroen Lenaerts: “Ik bleef in aanraking komen met drugs”

do 19 mei - 10:08

Jeroen Lenaerts, Tim Cremers uit ‘Thuis’, laat Anja Daems van ‘De Madammen’ deze week in zijn fotoalbum kijken.

Wilde jaren

Op deze foto zie je een gelukkige baby. Jeroen is hier rond de 6 maanden oud. Thuis was hij de jongste van de drie kinderen. Hij heeft een oudere broer en een zus. Hij was niet het gemakkelijkste kind van de drie.

De ouders van Jeroen zijn opgelucht dat deze baby zijn richting heeft gevonden in het leven. “Ik was wild en bleef in aanraking komen met drugs. Ik heb eerst een half jaar op een internaat gezeten en daarna in een open jeugdinstelling. We kregen persoonlijke begeleiding en er was nauw contact met school. Op dat moment vond ik dat overdreven, maar achteraf ben ik blij dat mijn ouders zo gehandeld hebben. Ik werd ‘leefbaar’ voor mezelf en mijn omgeving.”

Zangcarrière

“Je ziet een foto van mij met mijn drie medespelers tijdens mijn allereerste theatervoorstelling ‘Spelregels’. Ik vind het fantastisch om helemaal te verdwijnen in mijn rol, zodat ‘Jeroen’ bijna niet meer zichtbaar is. Ik blijf dan ook liever anoniem. In Brussel, waar ik woon, kan dat. Niemand herkent mij daar. Dat is heerlijk.”

“In de tijd dat deze foto werd genomen zat ik nog op het Lemmensinstituut in Leuven. Ik speelde heel graag toneel, maar ik had een hekel aan studeren. Ik maakte een woelige pubertijd door, waarin ik constant in gevecht was met mezelf.”

“Op mijn 28ste ontdekte ik mijn stem en startte ik een opleiding klassieke zang. Ik zat niet goed in mijn vel tot ik belcanto leerde zingen. Ik kreeg het gevoel dat ik controle over mijn stem en mijn dagindeling had. Het was een belangrijke fase in mijn leven.”

Toch bleek dat de zangcarrière toch niet voor hem was weggelegd. “Om klassieke zanger te zijn, moet je mentaal sterk zijn, je moet alles willen opgeven. En op dat moment had ik mijn job bij Thuis al. Wie weet komt de liefde voor de muziek nog wel eens van pas in één of andere voorstelling.”

Samen opgegroeid

In het fotoalbum hoort ook een foto over de liefde. De liefde van zijn leven is Thaïs. De helft van zijn leven is hij al samen met haar. Zes jaar geleden ging Jeroen op zijn knieën in de slaapkamer en zei zij ‘ja’. Nog altijd zijn ze ‘gelukkig verloofd’. Trouwen staat op de planning.

“Dit is een foto van mij en mijn vriendin op vakantie in Zuid-Frankrijk. Samen hebben we twee kinderen. Zij is het voor mij. Wij gaan samen oud worden.”

“Ik leerde Thaïs kennen in Leuven tijdens het uitgaansleven. Inmiddels ben ik de helft van mijn leven met haar samen. Toen we elkaar leerden kennen waren we nog jong en onwetend. We zijn eigenlijk samen groot geworden.”

Tim Cremers

Jeroen speelt al 13 jaar de rol van flik Tim Cremers in ´Thuis´. Tim is volgens Jeroen de ideale man, de verbeterde versie van hemzelf. Zijn personage heeft de laatste tijd meer diepgang gekregen. En daar  is Jeroen meer dan content mee.

“Hierboven zie je een foto van een seizoen of drie geleden. Het personage Pauline stond op een dak en Tim had haar daar afgehaald. Je ziet mijn personage haar met een bedrukte blik nakijken, terwijl ze wordt afgevoerd door de ambulanciers.”

De ‘Thuis’-acteur woont in Brussel waar hij zijn bekendheid niet echt voelt. In Vlaanderen is dat anders en wordt hij op straat wel opgemerkt. Alhoewel hij het gevoel heeft dat mensen Tim Cremers beter kennen dan Jeroen Lenaerts.

Of hij nog lang de rol van Tim zal spelen, weet hij niet. Wel loert er dit jaar een andere mijlpaal om de hoek. “Dit jaar word ik 40. Ik heb het gevoel dat ik op de plaats zit waar ik hoor te zitten. Die getalletjes zijn allemaal niet zo belangrijk. Pluk de dag zou ik zeggen!

Papa Jeroen

“Op deze foto zie je mijn zoon Egon. Inmiddels is hij niet meer zo klein meer. Hij is nu 14 jaar en zit in het derde middelbaar.”

“Ik was 24 en Thaïs 22 toen hij werd geboren. We waren voor deze tijdsgeest heel jong en het was niet gepland. Maar we waren al 3,5 jaar samen en we besloten ervoor te gaan. Dat was best een moeilijke beslissing, maar ik heb er geen moment spijt van gehad.”

“Voor een tweede kindje was ik heel lang nog niet klaar. Ik was nog veel bezig met mezelf. Op een willekeurige kerstavond hebben we beslist dat we de volgende kerst met z’n vieren wilden vieren. Zo gezegd zo gedaan. Onze dochter is inmiddels alweer 5 jaar.

“Mijn kinderen hebben mij veranderd. Opeens ligt daar een bolleke vlees waar je dan de verantwoordelijkheid over hebt. Dat heeft mij direct met de voeten op de grond gezet.”

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet