Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Spits

Wim Opbrouck steunt de grootste buurtbistro: "Bourgondische oproep om zoveel mogelijk afhaalmaaltijden te bestellen"

ma 18 mei - 14:20

Om de horecasector een hart onder de riem te steken roept Wim Opbrouck iedereen op om zaterdag 23 mei afhaalmaaltijden te bestellen. "100.000 maaltijden is het doel", vertelde hij in 'Spits met David.'
Wim Opbrouck
© VRT

De grootste buurtbistro

"De grootste buurtbistro is een warme bourgondische oproep aan de voltallige Belgische bevolking om zaterdag zoveel mogelijk afhaalmaaltijden te bestellen bij je favoriete horeca. Iedereen kan zich inschrijven op de website degrootstebuurtbistro.be. Het doel is om zaterdag 100.000 maaltijden te laten afhalen", legt Wim uit.

Solidariteit

"Ik was vandaag in Kortrijk en zag dat de economie opnieuw op gang komt. We gaan stilletjes aan losser om met de lockdown. Maar er zijn een aantal sectoren die helemaal nog niet open gaan. Dat is ook de reden waarom ik er mijn schouders onder zet. We mogen vooral niet vergeten dat solidariteit onder mensen belangrijk is, nu alles versoepelt. Niemand heeft gekozen dat dit virus op onze nek valt, dus het is aan ons allen om solidair te zijn met de zorg- en andere sectoren."

"Laat ons een kat een kat noemen. Het is heel erg en catastrofaal voor heel wat jonge ondernemers die pas opgestart zijn. Als ze morgen helemaal open gaan, zal het aan halve capaciteit zijn en wie kan tellen, zal ook concluderen dat dat niet echt winstgevend is."

Leveranciers van troost

Ook de cultuursector ligt nog grotendeels stil, wat het voor Wim ook niet evident maakt. "Samen met de horeca en de sportwereld zitten wij in het laatste blokje van de Powerpoint-voorstelling van premier Wilmès. Het blokje dat helemaal vergeten wordt en schijnbaar overbodig is, maar dat wel belangrijk is voor het mentale welzijn van de mens. Wij zijn leveranciers van van alles en nog wat, om troost te bieden, enzovoort."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet