Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Win een duoticket voor de indrukwekkende docu 'Onze Natuur, De Film'

ma 19 sep. - 14:00

'Onze Natuur, De Film' is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren en planten die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten, verteld door Matteo Simoni. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen... Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.
vos, hert, uil, haas
© Onze Natuur

'Onze Natuur, De Film' is vanaf woensdag 21 september te zien in de zalen. Dankzij Radio 2 kan jij twee tickets winnen om deze magische documentaire te gaan ontdekken. En dat het een magische film is, dat kunnen enkele bekende medemensen intussen beamen. Ze kregen namelijk de kans om de film in avant-première te bekijken. Enkele reacties...

“Indrukwekkend om te zien”

“Natuurdocu’s hebben vaak een suf imago, maar dit was enorm ontroerend en op geen enkel moment vervelend. Bij momenten was het zelfs grappig. Het is ongezien hoeveel dieren we hebben zien paren” grapt actrice Tine Embrechts. "In deze tijden is het heel goed om te zien hoe prachtig onze natuur eigenlijk wel is, en hoe noodzakelijk het is om ervoor te zorgen. Ik moet niet naar Zuid-Afrika om zo’n mooie natuur te zien. Het is gewoon hier, vlak onder onze neus.”

"Dit is heel mooie reclame voor onze natuur"

“Ondanks de zware regen heb ik zo hard genoten. Onze Natuur, De Film toont de realiteit, en die is zo mooi." Radio- en televisiepresentator Sam De Bruyn was laaiend enthousiast over wat hij zag. "Ook de manier waarop: de prachtige muziek, de soundscapes … Dat maakt alles zo episch en spectaculair. Het helpt om de natuur en dieren beter te begrijpen. Dit smaakt naar meer!”

"Maf hoe mooi onze natuur is"

Ook radio 2-presentatrice Cathérine Vandoorne was diep onder de indruk. “Het is maf hoe mooi onze natuur is. Ik dacht vaak: Enfin, hoe schoon is dat hier eigenlijk?! De muziek is fenomenaal, en het verhaal is zo mooi gebracht, mét de nodige humor, wat het heel toegankelijk maakt.”

"Onze natuur is een cadeau vol verwondering"

Acteur en tv-maker Joris Hessels had spijt dat hij zijn kinderen niet meebracht. “Deze documentaire laat je op een andere manier naar onze natuur kijken. Bij momenten zat ik zelf met open mond te kijken. Het is een fantastisch visueel huzarenstukje vol avontuur, humor, liefde en horror. Matteo Simoni heeft dat allemaal met een zachtheid en verwondering gebracht, en dat vond ik heel schoon.”

Speel mee en win! 

Wil jij je ook laten betoveren en een België ontdekken waarvan je het bestaan niet vermoedde? Geef snel antwoord op onze vraag en maak kans op twee tickets!
 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet