Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

WinWin: Hoe haal je meer uit Bongo, Wonderbox of Vivabox?

consument

wo 7 dec. - 7:00

Heb je een waardebon gekregen van Bongo, Vivabox, Wonderbox of iets anders? Lees de voorwaarden en vermijd onaangename verrassingen. Sven Pichal en Katleen Craenhals geven tips in een nieuwe aflevering van WinWin. 
bongobonnen in de winkel
© Sven Pichal

Lut Janssens uit Mortsel mailt naar winwin@radio2.be. "Tijdens de covidperiode vierden mijn man Jan en ik onze 40e huwelijksverjaardag. We kregen bongobonnen en vivaboxbonnen cadeau. Sommigen zijn intussen vervallen. Anderen kunnen we niet gebruiken omdat de eigenaars die bonnen niet aanvaarden." 

Gebruik je bon juist

  • Kies je activiteit online: het aanbod in het bijgevoegde boekje van zo'n bon kan veranderen. Online heb je de grootste kans dat het aanbod waar je uit kan kiezen klopt.

  • Reserveer vooraf: uitgevers en partners van waardebonnen werken met een systeem van quota.  Een restaurant met 50 tafels kan er vb. voor kiezen om 5 tafels te reserveren voor Bongo, 5 voor Vivabox, een deel voor andere uitgevers en - uiteraard - een heel aantal voor 'gewone' klanten. Het aantal beschikbare plaatsen is met andere woorden beperkt. 

  • Lees de algemene voorwaarden: elke handelaar die bonnen aanvaardt, stelt voorwaarden. Bonnen voor een overnachting gelden soms niet voor een nacht tijdens het weekend. Bij bonnen voor een restaurant kan je meestal niet à la carte eten en is er een aanbod specifiek voor klanten met zo'n bon. 

Luister voor nog meer tips 

In de podcast WinWin geven Sven Pichal en Katleen Craenhals nog meer tips om je bon juist te gebruiken. 

Luister hier naar WinWin


Verlengen en ruilen 

Wil je een bon omruilen of verlengen? Lees ook dan aandacht de voorwaarden.   

Als je op tijd verlengt, heb je meer mogelijkheden. Soms kan je de bon ook verlengen na de vervaldatum, maar dan betaal je er wel voor. 

Soms moet je de verpakking van je bon ook opsturen. Doe dat met een aangetekende verzending. Veel zendingen raken onderweg kwijt. Bij verlies zonder een aangetekende zending heb je geen verhaal. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet