Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

björn soenens gaat door

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

WinWin: levert een cashback-actie echt geld op?  

consument

wo 22 mrt. - 6:01

Bij een cashback-actie krijg je de korting niet direct aan de kassa, maar krijg je het geld pas achteraf teruggestort. Is dat interessant? En waar moet je op letten? In WinWin, de korte podcast van De Inspecteur, vertellen Sven en Katleen hoe het systeem in elkaar zit.
cashback actie
© canva

Cashback-acties zijn een bijzonder fenomeen. Je kan er je voordeel mee doen, op voorwaarde dat je je netjes aan alle regels houdt. Als je iets vergeet of een lettertje verkeerd invult, kan je vaak fluiten naar je centen. 

Luister hier naar de aflevering

Streepjescode en bonnetje

Bij een cashback-actie krijg je je geld pas terug na je aankoop én nadat je je kassabonnetje en gegevens opgestuurd hebt naar de producent of de fabrikant.

En je moet er iets voor over hebben. Je moet je gegevens invullen op een formulier, je moet een foto van je aankoopticket opsturen en van de streepjescode van het product. Daarna wordt je dossier onderzocht. En pas als dat onderzoek positief is, krijg je je geld teruggestort.

Het lukt niet altijd van de eerste keer

De administratieve rompslomp is hét pijnpunt bij cashback-acties. In de podcast WinWin vertellen Katleen en Sven hoe het systeem in elkaar zit en waarom fabrikanten dat doen. Sven Pichal vertelt ook over een casback-actie waar hij onlangs op intekende. Hij heeft de administratie niet goed genoeg gedaan, en krijgt de cashback voorlopig niet. De aankoopfactuur is niet aangekomen, dus hij moet de aanvraag opnieuw doen. "Intussen heb ik alle foto's gewist en ik vind de aankoopfactuur niet meteen terug."

Luister naar WinWin. En leer hoe je de cashback tot een succes maakt.  

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet