
radio2 ann&daan
Zo maak je de gehakttaartjes van The Messy Chef Jelle Beeckman
do 18 apr. - 9:00
Ann Reymen en Daan Masset weten voortaan hoe ze een hartige taart moeten bakken, dankzij 'The Messy Chef' Jelle Beeckman. Ontdek hier zijn recept om heerlijke gehakttaartjes te maken. Smakelijk!

Wat heb je nodig: (4 taartjes)
- 1 vel kruimeldeeg
- 1 ui
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 teentje look
- 200 g gemengd gehakt
- 1 el bloem
- 3/4 flesje bruin bier
- 1 tl suiker
- 50 ml water
- 4 appels
- Scheutje water
- Boter
- Snufje zout
- 1 el bruine suiker
- 4 plakjes gerookt spek
- Bieslook
- 1 eigeel
Aan de slag!
- Bak het gehakt in een klontje boter. Druk het gehakt goed plat. Voeg fijngesneden ui en look toe samen met tijm en rozemarijn. Voeg de suiker toe.
- Als het gehakt mooi bruin is, voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Blus met het bier. Voeg het water toe en laat de alcohol verdampen. Roer tot je een gebonden saus hebt. Laat afkoelen.
- Snijd de appelen, bak ze in boter met de suiker, een snufje zout en wat water. Plet de appels.
- Snijd het spek zeer fijn, bak krokant en hak daarna fijn. Snijd de bieslook fijn
- Neem kleine taartvormpjes, smeer ze in met wat olie. Stek rondjes uit het kruimeldeeg (groter dan de taartvormpjes). Stop ze in de vormpjes. Steek nu een rondje uit het overige deeg met de grootte van het vormpje. Vul het deeg met de appelmoes en het gehakt. Leg er de kleinere rondjes deeg op, druk een beetje aan en maak een sneetje aan de bovenkant.
- Zet 35 min in een oven van 180 graden en laat daarna even afkoelen op een rooster. Smeer de taartjes in met wat gesmolten boter en beleg met de fijngesneden bieslook en krokant spek.