
de madammen
Zo maak je de koude rijstsalade van Radio 2-luisteraar Myriams moeder
In de keuken
zo 26 sep. - 9:45

"Toen ik klein was, werd er telkens voor de zwanworstjes gevochten. Toen ik huwde werd het een zomerse salade en de salade voor de picknick. Toen ik kinderen had, vonden ze de rijstsalade van oma super en werd er weer gevochten voor de worstjes, samen met mijn man. Nu zijn mijn kinderen het huis uit en ook op kot staat de salade weer op het menu maar soms al eens met maïs ipv groentemacedoine. Heel simpel, maar superlekker en het gaat ‘m vooral over de worstjes..."
Wat heb je nodig:
- gekookte rijst
- 2 tomaten
- 2 hardgekookte eieren
- 1 doosje groentemacedoine
- 1 snede ham van 1/2cm dik
- 2 à 3 sneden salami van 1/2cm dik
- 12 grote zwanworstjes
- mayonaise
Aan de slag!
Kook de rijst en de eieren.
Doe de tomaten en vlees in stukjes.
Snij de worstjes in schijfjes.
Laat de macedoine uitlekken.
Als de rijst koud is, meng je alles met de mayonaise.