de madammen
Zo maak je scampi’s met tagliatelle
In de keuken
vr 2 sep. - 2:58
Wat heb je nodig: (4 personen)
- Gepelde scampi's (mogen ontdooid zijn)
- Tagliatelle
- Look
- Olijfolie
- Kruidenblokje
- 1 theelepel kerriepoeder
- Peper en zout
- Verse gesneden bieslook
- Een scheutje room
Aan de slag!
Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder eventueel het darmkanaal. Kook ondertussen de tagliatelle in ruim water (voeg eventueel een pastablokje toe, bv. van Liebig).
Doe olijfolie in een pan olijfolie, voeg de look toe en laat even sudderen. Voeg de scampi’s toe en bak ze aan weerszijden. Voeg daarna de room toe en een half kruidenblokje. Voeg kerriepoeder toe naar eigen smaak (ongeveer 1 theelepel). Voeg er nog een klein beetje peper en zout aan toe en ten slotte de gesneden verse bieslook.
Dien de tagliatelle op, overgoten met de saus en de scampi’s.
Dit is een recept van Ria Willems.