100-tal herbruikbare bekers verdwenen na nieuwjaarsreceptie Hasselt

dinsdag 14 januari 2020 - 06:51
Leen Paredis
foto: Pixabay
In Hasselt zijn er het afgelopen weekend voor het eerst herbruikbare bekers gebruikt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor de inwoners. Maar achteraf bleek dat er een 100-tal bekers verdwenen zijn.

Sinds begin dit jaar zijn bij evenementen herbruikbare bekers verplicht. Daarom ging de stad Hasselt voor de nieuwjaarsreceptie ook voor herbruikbare glazen. Vorig jaar werden er nog 4.000 wegwerpbekers gebruikt. Deze editie werden er zo'n 2.100 herbruikbare bekers gebruikt. Maar achteraf bleken er dus 100 weg te zijn, waarschijnlijk hebben mensen ze mee naar huis genomen. Schepen Habib El Ouakili (SP.A): "Na de receptie zagen we dat er een 100-tal glazen ontbraken. Nochtans hadden we aan elke in- en uitgang mensen gezet om te controleren dat de bekers werden afgegeven."

Waarborg?

De stad wil proberen om volgend jaar wel alle bekers te recupereren. Maar een waarborg vragen is voorlopig nog geen optie. "Dat brengt heel wat administratie met zich mee", zegt El Ouakili, "en ook bijkomende mensen die je moet inzetten."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!