Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

1000 kilometer fietsen langs de Maas

do 22 jun. - 10:43

In Venlo is officieel de internationale Maasfietsroute voorgesteld. Een fietsroute naar het voorbeeld van routes langs de Donau, de Rijn of de Loire. Je kan dus langs de rivier fietsen, van aan de bron tot aan de monding.

1000 kilometer lang is ze, de internationale Maasfietsroute. De route vertrekt aan de bron, in de Franse Vogezen, en loopt tot aan de monding, in de buurt van Rotterdam. En een stukje van die route loopt door Limburg, over het fietsroutenetwerk. In nieuwe fietspaden moest hier dus niet geïnvesteerd worden. 

Internationaal belang

De provincie vond het belangrijk om mee te werken aan deze route. Gedeputeerde Igor Philtjens: "Limburg wordt zo internationaal op de kaart gezet, om lange afstanden te fietsen. Fietsers uit bijvoorbeeld Frankrijk of Nederland gaan nu ook door het Rivierpark Maasvallei fietsen. En we verwachten zo een nieuwe instroom van toeristen."

Langs twee kanten van de Maas

Op het Limburgse stukje van de route kan je langs beide oevers van de Maas fietsen. Dus zowel aan Belgische als aan Nederlandse kant, oversteken doe je met de verschillende voet-en fietsveren op de Maas. De routebordjes hangen er al, onder de bekende borden van het fietsroutenetwerk. 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet