Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

10.000 dozen naar nieuwe stadhuis Hasselt

ma 20 aug. - 2:12

Vanaf vandaag verhuist het personeel van de stad Hasselt naar het nieuwe stadhuis, 't Scheep. In totaal gaat het om zo'n 560 werknemers. Elke dag verhuizen enkele diensten. Vanaf maandag 27 augustus kunnen burgers in het nieuwe stadhuis terecht.
© foto: Radio 2

Elke dag verhuist er een deel van de werknemers en vanmiddag was onder meer de dienst Wonen aan de beurt. "We zijn vanmiddag met onze dienstfiets gekomen", vertelt Gunter Van Aert. "Met mijn laptop in mijn rugzak. De dozen zijn met de verhuiswagen gebracht." En de eerste indruk is positief. "Het ziet er mooi en fris uit. Het oude gebouw was ook echt versleten, dus ook qua airco en verlichting gaan we er enorm op vooruit."

Eén locatie

Tot nu toe zaten de diensten van de stad nog verspreid over verschillende locaties. "Dat probleem is nu van de baan", zegt Koen De Coninck. "We gaan nu allemaal wat efficiënter en informeler kunnen werken, als je op verschillende locaties zit, moet je echt al een afspraak gaan maken. Je fiets niet zo maar even op en neer. Nu loop je langs bij je collega en kan je op vijf minuten even van gedachten wisselen over een bepaald dossier."

Deze week moeten de inwoners van Hasselt nog naar het huidige stadhuis op het Groenplein, vanaf maandag kunnen ze in het nieuwe stadhuis aan het Limburgplein terecht. Wat er met de oude gebouwen gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet