5.000 gezinnen anderhalf uur zonder stroom in Hasselt

woensdag 12 juni 2019 - 11:23
Kaat Mendonck
Floor Bruggeman
Stefan Grommen
stroomcabine
Foto: Radio 2
In verschillende delen van de stad Hasselt was er sinds half tien vanochtend geen stroom. De oorzaak was een kortsluiting, met een brand in een distributiecabine tot gevolg. Het stadhuis, Radio 2 Limburg, het Jessa Ziekenhuis en heel wat horecazaken waren getroffen.

 

Na een zware kortsluiting en een brand in een belangrijke distributiecabine was de stroom uitgevallen in een groot stuk van de binnenstad van Hasselt. Door de kortsluiting viel ook een veertigtal kleinere stroomcabines uit. Meer dan 5.000 gezinnen zaten zonder stroom.

Bezoek stadhuis uitstellen 

De diensten van het stadhuis waren vanochtend enkel telefonisch en via de website bereikbaar. Er konden geen papieren documenten afgehaald worden, omdat de printers niet werkten. Inwoners werd aangeraden om vanmiddag pas langs te gaan in het stadhuis.

Geen koffie 

Sommige horecazaken konden geen koffie serveren en redden zich door frisdrank aan te bieden in plaats van warme dranken. Ook de keukentoestellen deden het niet. In hotel-restaurant The Century hebben de hotelgasten ontbeten met koude dranken en bij kaarslicht. 

Opgelost

"Intussen hebben we een groot stuk van het net opnieuw kunnen voeden", zegt David Callens, de woordvoerder van netbeheerder Fluvius. "Zo is het ziekenhuis opnieuw aangesloten op het net en is er ook weer stroom in het stadhuis. We zijn er nog niet helemaal, maar we verwachten dat tegen 11u30 iedereen opnieuw stroom zou moeten hebben."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!