Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

5.000 gezinnen anderhalf uur zonder stroom in Hasselt

wo 12 jun. - 9:23

In verschillende delen van de stad Hasselt was er sinds half tien vanochtend geen stroom. De oorzaak was een kortsluiting, met een brand in een distributiecabine tot gevolg. Het stadhuis, Radio 2 Limburg, het Jessa Ziekenhuis en heel wat horecazaken waren getroffen.
stroomcabine
© Foto: Radio 2

 

Na een zware kortsluiting en een brand in een belangrijke distributiecabine was de stroom uitgevallen in een groot stuk van de binnenstad van Hasselt. Door de kortsluiting viel ook een veertigtal kleinere stroomcabines uit. Meer dan 5.000 gezinnen zaten zonder stroom.

Bezoek stadhuis uitstellen 

De diensten van het stadhuis waren vanochtend enkel telefonisch en via de website bereikbaar. Er konden geen papieren documenten afgehaald worden, omdat de printers niet werkten. Inwoners werd aangeraden om vanmiddag pas langs te gaan in het stadhuis.

Geen koffie 

Sommige horecazaken konden geen koffie serveren en redden zich door frisdrank aan te bieden in plaats van warme dranken. Ook de keukentoestellen deden het niet. In hotel-restaurant The Century hebben de hotelgasten ontbeten met koude dranken en bij kaarslicht. 

Opgelost

"Intussen hebben we een groot stuk van het net opnieuw kunnen voeden", zegt David Callens, de woordvoerder van netbeheerder Fluvius. "Zo is het ziekenhuis opnieuw aangesloten op het net en is er ook weer stroom in het stadhuis. We zijn er nog niet helemaal, maar we verwachten dat tegen 11u30 iedereen opnieuw stroom zou moeten hebben."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet