Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

50.000 beeldjes van Koen Vanmechelen krijgen definitieve plek in Ieper

wo 10 jul. - 0:28

In 2018 maakte kunstenaar Koen Vanmechelen het tijdelijke werk "Coming World Remember Me" als herinnering aan WOI. Vandaag hebben 50.000 van de in totaal 600.000 beeldjes een vaste plek gekregen op het domein De Palingbeek in Ieper.
© foto: Radio 2

De 600.000 handgemaakte beeldjes uit de installatie stonden symbool voor de 600.000 slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem. Na de herdenkingen mochten mensen een beeldje mee naar huis nemen. Maar er bleven er nog 50.000 over, die vormen nu samen met het grote ei een nieuw permanent kunstwerk. Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe.: "Met de beeldjes hebben we een wereldkaart gemaakt, vanuit de lucht kan je dat heel goed zien. Het oerei is daar dan op geplaatst. Ik vind dat de symboliek heel goed weergegeven wordt."

Gezwicht

Het was oorspronkelijk niet de bedoeling om een blijvend kunstwerk te creëren maken. "Maar de mensen waren zo enthousiast en waren dermate vragende partij, dat we daar op in zijn gegaan." Het werk staat naast de centrale oprijlaan van het domein De Palingbeek. De provincie West-Vlaanderen investeerde er bijna 180.000 euro in.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet