9 plekjes waar je buiten kan zwemmen in Limburg

woensdag 30 juni 2021 - 07:34
Met het warme weer is elke vorm van afkoeling welgekomen. Wij sommen 9 plekjes op in onze provincie waar je heerlijk kan plonzen in openlucht!

1. Maasmechelen - Kikmolen

Een zwemnatuurbad van 2,7 ha groot met twee waterglijbanen. De langste waterglijbaan van 78 meter laat je in een duivelse snelheid door de vele bochten glijden. In de korte buisglijbaan van 38 meter kun je zelfs met je eigen rubberen boot glijden. Kinderen onder vier jaar krijgen gratis toegang. Tot 11 jaar betaal je 3 euro. Volwassenen betalen 5 euro. 

2. Houthalen-Helchteren - De Plas

Recreatiepark 'De Plas' heeft een zwemvijver van 20 ha en een zandstrand met afgebakende zwemzone. Zwemmen is wel enkel toegelaten binnen de voorziene zwemzone en tijdens de openingsuren. Je mag gratis een plonsje wagen.

3. Bocholt - Goolderheide

In Goolderheide is er een buitenzwembad, twee kinderzwembaden, een superwaterglijbaan, een klimmuur met waterval en een droge ligweide. Je kan er ook terecht aan het strandbad. Volwassenen betalen 5 euro inkom.

4. Beringen - Paalse Plas

Op de oevers van de 40 hectare grote plas vind je het Fietscafé, een lig- en speelweide, zitbanken, een strand en een avontuurlijk speelschip. Je mag er gratis in.

5. Beringen - 't Fonteintje

Dit recreatieoord bestaat uit een speeltuin met speeldorp, avonturenpark, klimrots en vele andere speeltoestellen. Deze zijn ook toegankelijk voor andersvaliden. Daarnaast is er een plonsvijver waar je gratis mag in duiken.

6. Maaseik - Wouterbron

De Wouterbron is een natuurbad in openlucht dat zijn waterkwaliteit dankt aan een dagelijkse verversing van 1 miljoen liter van het zuiverste bronwater. Je kan er zeldzame kikkertjes en salamandertjes observeren tegen betaling. 

7. Kinrooi - De Steenberg

Dit zandstrand aan de Steenbergin Geistingen is de hemel op aarde voor zonnekloppers en waterratten. Op zonnige dagen houden redders een oogje in het zeil. Honden zijn niet toegelaten. Maar je bent geen euro kwijt als je er naartoe gaat: je mag gratis het water in.

8. Kinrooi - Batven/ Geerensheide

Kampeerverblijfpark Batven is een gezellig familiepark en ligt in de directe nabijheid van het fiets- en ruiterknooppuntennetwerk. Je kan er zwemmen in de grote vijver, tegen een klein prijsje. Huisdieren aan de leiband zijn toegelaten.

9. Zonhoven - Heidestrand

Waterratten kunnen zich royaal uitleven in het openluchtzwembad of in het aparte bassin met een 3-verdieps duiktoren. De prijzen variëren tussen de vier en zes euro. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!