Andy Peelman en Wout Bru rijden samen met team van ondernemers de 24 Uur van Zolder

vrijdag 15 november 2019 - 17:55
Laurens Van Heuverswyn
Anke Van Meer
Pieter Denys, CEO van het transportbedrijf Xwift uit Nazareth, heeft zijn eigen raceteam opgericht. Hij wil samen met enkele mede-ondernemers en bekende Vlamingen schitteren tijdens de 24 Uur van Zolder. 'The Race' moet een kruising worden tussen racen en netwerken.

Xwift Racing Events wil tien teams van bv’s en CEO’s met zelfgebouwde racewagens laten deelnemen aan de 24 Uur van Zolder begin augustus 2020. Elk team van vier CEO's wordt begeleid door een professioneel team en een bekende Vlaming.

Ontspanning

"Ik heb de eerste tien jaar van mijn carrière als ondernemer keihard gewerkt en daar de gevolgen van gedragen", vertelt Pieter Denys. "Ik wou meer doen dan werken alleen. De stap naar de racewereld heeft bij mij voor een metamorfose gezorgd: ik ben bewust meer gaan sporten, mijn eetpatronen zijn beter en ik ben productiever en energieker geworden als ondernemer ondanks het feit dat ik veel meer op het circuit vertoef." De CEO wil nu anderen inspireren en richtte daarom ‘The Race’ op. Wout Bru en Andy Peelman zullen helpen om het initiatief bekend te maken. Later komen er nog meer bekende Vlamingen bij. “Zij doorlopen samen met de ondernemers het oefentraject van zes maanden.”

Oefentraject

Het wordt niet zomaar een amateuristisch uitstapje, want de rijders zullen uren doorbrengen op het circuit en op racesimulatoren in de kantoren van Xwift. In de kelder werken twee automecaniciens voltijds om de auto's klaar te stomen. Aan een zitje is een prijskaartje van 27.500 euro verbonden. Maar ook de doorsnee autofreak met een beperkter budget kan meedoen. 

"Ik heb niet lang moeten nadenken over mijn deelname aan dit evenement", zegt Andy Peelman. "Ik heb iets met auto's en snelheid. Ik heb wel geen race-ervaring. Soms ga ik wel eens karten, maar daar stopt het. Ik hoop dat we zo de racesport ook weer op de kaart gaan zetten."

Goede doel

"Helaas vechten mijn beide ouders tegen kanker”, zegt Denys nog. “Daarom lanceren we ook een wedstrijd waarvan de opbrengst naar Kom op tegen Kanker gaat. Wie via xwiftracingevents.be een ticket van zeven euro koopt, krijgt de kans om mee te doen met ‘The Race’. Een gerechtsdeurwaarder zal tien gelukken loten die tegen elkaar zullen racen in de simulator voor een golden ticket. Dit ticket geeft je dan onmiddellijke toegang tot de volledige opleiding met training en een deelname tijdens de 24 uur van Zolder.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!