Assisen Tongeren: Beaumont betrapt op tegenstrijdigheden en leugens

maandag 14 oktober 2019 - 21:09
Fred Breuls
foto: Radio 2
Maandag kwamen een aantal speurders aan het woord op het assisenproces van Lei Beaumont (71). De beschuldigde schold hen tijdens het onderzoek geregeld uit.

"Vieze, vuile teringlijder" had de 71-jarige Nederlander Lei Beaumont in een telefoongesprek laten ontvallen, toen hij het had over de Tongerse onderzoeksrechter die het onderzoek naar de moord op Josée Widdershoven leidde. Ook de speurders van de federale gerechtelijke politie van Limburg werden voor het vuil van de straat uitgemaakt. Ondanks de opgenomen telefoongesprekken ontkende Lei deze bewoordingen maandag in de Tongerse assisenzaal. Beaumont moest op de vraag van de openbare aanklager Patrick Boyen toegeven dat hij geen goede verstandhouding had met de speurders. In een ander onderzoek, een drugsdossier, was een speurder zelf in de cel beland. "Die laat ik onmiddellijk tot moes slaan. Ik zoek in de gevangenis wel een paar Russen", had Beaumont in een telefoongesprek gezegd.

Varkens

De Tongerse speurders reisden in kader van een rogatoire opdracht ook naar Frankrijk, waar Beaumont naartoe reed de avond dat zijn ex doodgeschoten was. Beaumont hoopte dat ze zich zouden doodrijden en dat ze niks meer "van die vieze vuile varkens" zouden terugvinden. "Dat heb ik nooit gezegd," beweerde de beschuldigde maandag in de assisenzaal. "Dat staat nochtans op band," klonk de repliek van de openbaar aanklager.

Vechtscheiding

De zitting in het hof van assisen liep maandag stevig uit. Pas rond 19.30 uur werd een einde gemaakt aan een lange dag waar onderzoekers aan het woord kwamen over de moord op Josée Widdershoven (64) 10 jaar geleden. De ex-vrouw van Beaumont werd met vijf schoten dood aangetroffen in haar Volkswagen Golf in de garagebox achter haar appartement in de Brugstraat in Vucht (Maasmechelen). De financiële afwikkeling na de vechtscheiding zou een motief voor haar dood zijn geweest. Lei Beaumont ontkent elke betrokkenheid, maar maandag werd hij in de Tongerse assisenzaal meermaals op een tegenstrijdigheid of leugen betrapt.

Getuige

Dinsdag komt de jongste dochter van het slachtoffer aan het woord. Zij zal getuigen hoe ze haar moeder neergeschoten in haar garage terugvond in december 2009.

slachtoffer Josée Widdershoven

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!