Assisen Tongeren : Roberto Santoro schuldig aan doodslag op cocaïnedealer

dinsdag 18 juni 2019 - 20:11
Fred Breuls
foto: Belga
Roberto Santoro (38) is dinsdagavond schuldig bevonden aan de moord op Toni Danti. De Genkenaar werd in maart 2012 vermoord met 52 messteken.

De volksjury heeft dinsdagavond na ruim 2,5 uur beraadslagen Roberto Santoro uit Genk schuldig verklaard aan de doodslag op zijn 60-jarige cocaïnedealer Toni Danti. Het slachtoffer werd op 28 maart 2012 met 52 steek- en snijletsels gevonden op het bed in de slaapkamer van zijn appartement aan de Vennestraat in Winterslag. De halsaders en halsslagaders waren geraakt en de man bloedde leeg. Op 6 april 2012 werd Roberto Santoro een eerste keer opgepakt maar daarna weer vrijgelaten. Na het aantreffen van DNA-sporen en vingerafdrukken werd hij op 24 mei 2012 aangehouden en opgesloten. Hij zat een tweetal jaren in hechtenis.

Ongenoegen en opluchting

Ondanks dat hij altijd zijn betrokkenheid ontkend heeft, is hij dinsdag schuldig verklaard. Vanuit de entourage van Santoro in de assisenzaal was er ongenoegen te horen en klonk er "schande" vanuit de mond van een kennis. De dochter van Danti barstte van opluchting in tranen uit. Woensdag vanaf 9 uur volgen de debatten over de strafmaat.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!