"Bedankt om zoveel kindjes op de wereld te zetten, Rina"

donderdag 10 oktober 2019 - 10:20
Cynthia Vandeweyer
Naar aanleiding van haar pensioen willen de kinderen van vroedvrouw Rina Simons uit Opitter hun mama verrassen met een verzameling van foto's van kinderen die ze op de wereld heeft helpen zetten. Hun oproep op Facebook heeft op korte tijd massaal veel reacties gekregen. "Ons bericht heeft meer dan 500 reacties gekregen en is meer dan 3.000 keer gedeeld. Dit hadden we nooit verwacht", zegt Anneke Lipkens, een van de kinderen van Rina.

Vroedvrouw Rina Simons uit Opitter is na haar 42-jarige carrière in het Jessaziekenhuis begin oktober met pensioen gegaan. Volgende week viert ze haar pensioenfeest en speciaal voor dat feest willen haar kinderen Jef, Piet, Els en Anneke haar op een bijzondere manier verrassen. "We hebben een oproep gedaan op Facebook met de vraag of ouders die mama nog herinneren hun foto's en de geboortedatum van hun kindje konden doorsturen", zegt Anneke, de dochter van Rina. "We dachten eerst om de foto's en anekdotes in een powerpointpresentatie te integreren, maar intussen zijn we op een ander idee gekomen. We gaan een fotoboek maken van al die foto's en reacties." 

Duizenden baby's  

Rina begon in juli 1977 te werken in het toenmalige Virga Jesseziekenhuis in Hasselt. In heel die periode heeft ze heel wat kinderen mee op de wereld geholpen. "Ze werkte altijd fulltime. Als ze 1 bevalling per dag deed, dan zouden er dat op een jaar zo'n 300 zijn, dus reken op zo'n 12.000 bevallingen in die 42 jaar. Ook mijn zoontje en de dochters van mijn zus zijn door mama op de wereld gezet", vertelt Anneke. 

Massale respons

Het Facebookbericht van Anneke heeft boven alle verwachtingen op korte tijd enorm veel reacties gekregen. "Dank je wel om ons bij te staan tijdens de geboorte van onze prachtige dochter." "Een geweldige vrouw met een heel groot hart." "Bedankt om zoveel kindjes op de wereld te zetten." Dat zijn slechts enkele reacties op de Facebookoproep van Anneke. "We hoopten op zo'n 20 à 30 reacties, maar dat zijn er nu meer dan 500 geworden en het bericht is meer dan 3.000 keer gedeeld", vertelt Anneke. "Zóveel reacties hadden we nooit verwacht. Het was ook de bedoeling dat het een verrassing zou blijven, maar dat gaat denk ik niet meer lukken. We vinden het hoe dan ook geweldig dat zoveel mensen zo'n leuke herinneringen aan mama hebben."

Wie Rina Simons nog herinnert als vroedvrouw bij de geboorte van hun zoon of dochter, die mag nog steeds foto's en reacties doorsturen naar Anneke via haar Facebookpagina. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!