Bedrijf uit Beringen bestrijdt Japanse duizendknoop door elektrocutie

vrijdag 8 november 2019 - 08:40
Cynthia Vandeweyer
Foto: website Dolmans Landscaping
Het bedrijf Dolmans Landscaping in Beringen gaat in de gemeente Lier in Antwerpen de Japanse duizendknoop bestrijden met een gloednieuwe techniek. Ze gaan de plant bestrijden door middel van elektrocutie.

De gemeente Lier in Antwerpen heeft de hulp ingeschakeld van het Beringse bedrijf Dolmans Landscaping om in de gemeente de Japanse duizendknoop te bestrijden. De Japanse duizendknoop is een agressieve en exotische plant die zo hardnekkig is dat ze op bepaalde plaatsen andere inheemse soorten verdringt. Dolmans Landscaping gaat de plant bestrijden door ze te elektrocuteren.

4.000 volt

"Als je de plant onder een bepaald voltage zet, dan ga je de eiwitten in de plant koken, waardoor ze wordt uitgeput", zegt Ben Buyvoets van Dolmans Landscaping. "Wij jagen in totaal 4.000 volt door de plant. Als je dat een paar keer herhaalt, ga je ervoor zorgen dat de plant afsterft en niet meer verder goeit. Dat lijkt misschien gevaarlijk, maar de mensen die dat doen, krijgen een speciale opleiding. Er worden ook perimeters afgebakend voor passanten, zodat alles veilig gebeurt." 

Het gaat momenteel nog om een proefproject op drie verschillende locaties in Lier. Als het resultaat positief is, dan wordt de techniek in de toekomst ook op andere plaatsen gebruikt. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!