Beringen is klaar voor een spectaculaire klimcross

woensdag 23 oktober 2019 - 20:34
Marc Lens
Foto: Radio 2
In Beringen is alles klaar voor een spectaculaire veldrit, met nooit geziene beklimmingen. Het parcours ligt op het domein van be-MINE en zal zaterdag 26 oktober gereden worden op de flanken van de mijnterril.

Het gaat om een echte klimcross waarbij er na de start bijvoorbeeld al meteen in één ruk 58 meter hoogteverschil moet overwonnen worden. In totaal moet er zo'n 600 meter geklommen worden in deze allereerste editie van de Ethias Cross Beringen. Uniek zijn ook de materiaalpost bovenop de terril en de spectaculaire afdalingen.

Sterk deelnemersveld

Belgisch kampioen Toon Aerts is onder meer van de partij en ook Quinten Hermans zal zich als renner uit de streek willen tonen. Andere renners om naar uit te kijken zijn onder meer Jens Adams, Tom Meeusen en Thomas Pidcock. De Brit is de regerende wereldkampioen bij de beloften en bewees al dat hij ook de gevestigde namen bij de profs het vuur aan de schenen kan leggen. Bovendien kroonde Pidcock zich tot Brits kampioen mountainbike bij de beloften en dat is op dit klimparcours misschien een extra troef.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!