Beringen wil woonzone aan het Albertkanaal

dinsdag 10 december 2019 - 07:24
Janna De Clerck
gebouwen aan het kanaal
foto: Radio 2
De stad Beringen wil de komende zes jaar 105 miljoen euro investeren. Zo zijn er plannen voor een vrijetijdscentrum in Paal en het mijnbelevingsmuseum op be-MINE. En er komt een nieuwe woonzone aan het kanaal.

"We starten met het ontwikkelen van nieuwe stukjes Beringen,", legt burgemeester Thomas Vints (CD&V) uit. "We denken aan wonen aan het water, in de kanaalzone. Maar ook het voormalige OCMW-gebouw in Beverlo willen we een nieuwe bestemming geven. En ook het dossier van het mijnstadion staat deze legislatuur op het programma."

Taks-shift

De inwoners van Beringen zullen iets minder aanvullende personenbelasting moeten betalen. Maar wie een woning heeft, zal de belastingfactuur lichtjes zien stijgen. De grootste verandering is er voor de bedrijven. In de plaats van de 6 belastingen die er nu bestaan komt er één nieuwe belasting, die wordt berekend op de oppervlakte van bedrijven. De nieuwe bedrijfstaks zal pas vanaf 2021 ingevoerd worden, de gemeente wil er eerst nog over praten met de bedrijven. Beringen gaat ook een taks op pylonen of hoge masten invoeren. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!