Brug Kiewit getest en goedgekeurd

vrijdag 20 oktober 2017 - 10:35
De brug van Kiewit is klaar voor het autoverkeer. Om de brug te testen zijn vanochtend tien zware vrachtwagens de brug opgereden.

De werken aan de brug zijn al bezig sinds begin 2016.  Nu is de brug bijna klaar.  Vanaf dit weekend kan het verkeer weer op een normale manier over de brug rijden.  Alleen voor de fietsers is het nog even wachten omdat niet alle markeringen klaar zijn.

De belastingsproef met de vrachtwagens is goed verlopen.  De vrachtwagens wogen samen 300 ton.  De ingenieurs hebben tijdens de test gemeten of de brug niet te veel doorbuigt onder zware belasting.  "De brug mag maximaal één centimeter doorbuigen volgens onze berekeningen. Door deze proef te doen kunnen we zien of er geen afwijkingen zijn." zegt ingenieur Jan Vangestel.

De brug is drie maanden later klaar dan gepland. Dat had vooral te maken met de ontdekking van asbest bij de afbraak van de oude brug.  Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer is ook het 'Tidal Flow systeem' waarbij de rijstroken in de ochtend -en avondspits werden omgewisseld een succes.  De verkeershinder bleef al bij al beperkt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!